Koffers verkopen op Schiphol

August 19th, 2016

Wij verkopen koffers op misschien wel de laatste plek waar je het verwacht. Namelijk: luchthaven Schiphol. “Waarom daar?”, vroeg radio-dj Niek van der Bruggen van Q-Music ons vorige week tijdens een radiotelefoongesprek.

Eigenlijk is het antwoord logisch Niek. Want: wanneer gebruik je je koffer? Juist, als je op vakantie gaat. Normaal gesproken staat je koffer in de schuur onder een laag stof, of ligt hij eenzaam en verlaten op zolder. Je ziet hem niet. Je denkt niet aan hem.

Pas als je op vakantie gaat, haal je je koffer tevoorschijn. Dan zie je pas dat hij niet meer is wat hij ooit geweest is. Het slotje gaat niet lekker dicht. Er zijn te weinig vakjes voor al je spullen. En als je je tandenborstel in een vakje schuift, valt hij er door het gat aan de onderkant weer uit. Pas als je je spullen inpakt, merk je dat de koffer niet groot genoeg is. Of juist te groot, onpraktisch en onhandelbaar. Dat merk je als je hem in je auto mee wilt nemen. En op de luchthaven loopt te klungelen met een veel te grote koffer. Bovendien: die wielletjes, die rollen ook niet al te lekker meer over de grond. Logisch dus dat je een nieuwe koffer koopt als je op Schiphol bent, daar kom je toch langs. Je spullen zijn zo overgezet. Die oude koffer gooien wij wel voor je weg. Dat is geen probleem Niek.

En Niek, vergeet ook niet dat ook mensen die terugkomen van vakantie, langs de winkel lopen, onze prachtige koffers zien, en meteen verkocht zijn. Of later terugkomen om er alsnog eentje te kopen.

Bovendien is er nog een belangrijke, niet te vergeten, doelgroep: stewards, stewardessen en piloten.
Zij reizen dagelijks, gebruiken vaak koffers die dan ook sneller slijten dan de doorsnee koffer van een gemiddelde man of vrouw.

Ons succes is dus goed te verklaren Niek! Dank je wel dat je ons belde. We vonden het een heel leuk gesprek.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het radiofragment? Beluister het dan hier.