Internationale allure met een Nederlands karakter

September 16th, 2016

Schiphol is modern en vooruitstrevend. Het is een stad binnen Europa: internationaal, dynamisch en innovatief. En toch ook een dorp binnen een klein land: vriendelijk, gezellig en lekker Nederlands. Dit jaar bestaat de luchthaven 100 jaar. Paul Rijkhoff en zijn dochter Sharada, eigenaren van Paolo Salotto en Seal & Go, kennen de luchthaven door en door. Zowel de bezoekers, als het management en de locatie.

Paolo Salotto is gevestigd met drie winkels op Schiphol Plaza. De medewerkers van de winkels zouden niet anders willen; “Iedereen op Schiphol gaat ergens naartoe. Dat intrigeert enorm. Waar gaan ze heen, met wie, waarom? Al die mensen samen zorgen voor een bijzondere sfeer en een heerlijke werkplek.”

Niet alleen bezoekers van Schiphol zijn klant van Paolo Salotto. Zo biedt de winkel Shoes by Paolo Salotto een groot assortiment stewardessen- en pilotenschoenen. Sharada; “We hebben deze doelgroep leren kennen als hardwerkende mensen die op zoek zijn naar comfortabele schoenen. Voor de vlucht komen ze vaak onze collectie even bekijken om na de vlucht terug te komen en door te passen.” Paolo Salotto heeft ook online een groot aanbod uniformschoenen beschikbaar via crewshoes.nl. De schoenen op deze website zijn uitermate geschikt voor piloten, stewardessen en beveiligingsmedewerkers op Schiphol.

“Het is als een verslaving”, zegt Paul. “Als je eenmaal binnen bent in de luchthavenbranche, kom je er niet meer uit. Dat komt onder andere door de mogelijkheden die de branche biedt. Innovatie staat voorop, nieuwe technieken en uiteenlopende doelgroepen zorgen voor bijzondere uitdagingen. Zo is Seal & Go geboren. Een nieuwe techniek op het gebied van bagageveiligheid. Met een gesealde koffer ga je met een gerust hoofd op reis. Dat is wat we reizigers willen bieden. Een veilige, onbezorgde reis.” Seal & Go is te vinden in vertrekhal 2 en in de corridor naar vertrekhal 3. Reizigers, stewardessen en andere medewerkers van Schiphol passeren dagelijks de balie. Een bijzonder uitzicht.

Seal & Go is inmiddels ook internationaal succesvol: in Rusland, Afrika, de Nederlandse Antillen en in het Midden-Oosten. Paul; “Dat succes hebben we aan Schiphol te danken. We dragen Schiphol een warm hart toe. Zonder deze bijzondere luchthaven waren wij er niet geweest.”

Verschenen in: Het Witte Weekblad, 14 september 2016